Kick-starttaa IT-urasi ja rakenna vankka perusta menestykselle


Vältä nämä katasrofiset palautemokat!

Palautteenantotaito IT-alalla

Hyvää tarkoittava palaute voi muuttua katastrofin aineksiksi

Oletko koskaan saanut palautetta, joka tuntui enemmän pistokselta kuin ehdotukselta? Tai ehkä olet antanut neuvon, joka kohtasi kiitollisuuden sijaan väkevän torppauksen? Olitpa sitten antamassa tai vastaanottamassa palautetta, on tärkeää käsittää, että palaute on taidemuoto, joka väärinkäytettynä voi johtaa suurempaan vahinkoon kuin kehitykseen. Käytetään seuraavat minuutit perehtymällä taitoon joka saattaa unohtua IT-ammattilaisilta joka tasolla.

Palaute on mestareiden aamupala, mutta ilman oikeita aineksia se voi muuttua katastrofin reseptiksi. Aloitetaan sillä, mitä ei pitäisi tehdä.

Älä tee siitä henkilökohtaista. Palaute pitäisi koskea käyttäytymistä ja tuloksia, ei henkilöä itseään. Älä kaunistele tai ole liian ankara; rehellisyys on avain, mutta sen tulisi aina kulkea käsi kädessä empatian kanssa. Ja älä yllätä vastaanottajaa palautteella; ajoitus ja paikka ovat tärkeitä.

Piirretty palaute

Nyt kyllä-puoleen. Ole spesifinen. Epämääräiset kommentit eivät auta ketään, joten tarjoa selkeitä, toiminnallisia oivalluksia. Keskitä huomiota myös positiivisiin asioihin; kyse ei ole vain siitä, mikä on väärin, vaan siitä, mitä tehdään oikein. Kannusta dialogiin. Palaute on kaksisuuntainen tie.

Kun olet vastaanottavassa päässä, muista kuunnella aktiivisesti ja vastusta puolustuskannalle asettumisen halua. Katso palautetta mahdollisuutena kasvuun, ei hyökkäyksenä. Pyydä esimerkkejä tai tarkennusta ymmärtääksesi palautetta paremmin. Lopuksi kiitä henkilöä hänen panoksestaan.

Tehokas palaute alkaa keskinäisen kunnioituksen asetelmasta ja kehittymisen tavoitteesta. Käytä minä-lausuntoja ilmaistaksesi näkökulmasi syyllistämättä. On tärkeää luoda kulttuuri, jossa palautetta odotetaan, hyväksytään ja johon reagoidaan. Viimeinen pointti on oleellinen, sillä palaute ilman jatkotoimia on päätöntä.

Kun palaute annetaan ja vastaanotetaan oikein, se voi olla voimakas työkalu henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun. Palaute on jatkuva parannusprosessin kulmakivi ja menestyksen katalysaattori nopeatempoisella IT-alalla.


Ota yhtettä

Toimi nopeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä päätöksiä.
Seuraavana:

Edellinen: