Kick-starttaa IT-urasi ja rakenna vankka perusta menestykselle


Onko itsensä muihin vertaileminen kannattavaa?

Muihin vertaamisen vaarat

Pysyttele erossa vertailun ansasta

Oletko koskaan huomannut vertailevasi itseäsi työtovereihisi ja miettiväsi, miksi urasi ei ole edennyt samalla tavalla kuin heidän? Tämä on yleinen ansa, johon monet meistä lankeavat, erityisesti uramme alkuvaiheessa. Nyt keskustellaan siitä, miksi on tärkeää välttää muiden kanssa vertailua ja miten voit määritellä oman menestyksesi.

Vertailu voi tuntua luontevalta, mutta se voi olla myös haitallista. Se voi heikentää motivaatiotamme, syödä itsevarmuuttamme ja jopa johtaa meidät tekemään vääriä valintoja uramme suhteen. Siksi on olennaista ymmärtää, että menestys on henkilökohtainen matka, eikä sitä pitäisi verrata suoraan muiden saavutuksiin.

“Our time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.”

Steve Jobs

Ensimmäinen askel on määritellä, mitä menestys tarkoittaa juuri sulle. Pysähdy hetkeksi ja pohdi, mitä tavoittelet – olipa se sitten parempi palkka, työn ja vapaa-ajan tasapaino tai jatkuva oppiminen ja kehittyminen. Kun tunnistat omat tavoitteesi, voit kulkea omaa polkuasi kohti niitä ja pysyä motivoituneena.

Toinen tärkeä näkökulma on keskittyä henkilökohtaiseen kehitykseesi. Sen sijaan, että katselisit muiden saavutuksia, keskity siihen, miten voit itse kasvaa ja oppia uutta joka päivä. Jokainen asiantuntija on aloittanut alusta, ja jokaisen urapolku on ainutlaatuinen.

Vältä vertailemasta itseäsi muihin

Kolmas vinkkimme on pysyä ankkuroituna nykyhetkeen. On helppoa tuntea olevansa jäljessä, kun katsomme muiden saavutuksia. Muista, että jokainen saavutus on oman aikansa ja paikkansa tulos. Arvosta omaa edistymistäsi ja sitä, missä olet juuri nyt.

Muista, että IT-alalla, kuten elämässä ylipäätään, oma polkusi on ainutlaatuinen. Vertailu voi antaa perspektiiviä, mutta se ei määrittele sinua tai kykyjäsi. Oma menestyksesi on yhtä yksilöllinen kuin sinä itse.

Jos huomaat tarvitsevasi apua oman menestysmittarisi löytämisessä tai haluat suunnitella urapolkuasi, mä olen täällä auttamassa. Tarjoan sulle maksuttoman 60 minuutin valmennussession, jossa voimme yhdessä luoda sinulle sopivan urasuunnitelman. Ota yhteyttä, niin autan sinua rakentamaan sinun IT-urasi juuri niin ainutlaatuiseksi kuin itse olet! 🙂


Ota yhtettä

Toimi nopeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä päätöksiä.
Seuraavana:

Edellinen: