Tunnetko koskaan olevasi kuin kala kuivalla maalla, kun IT-alan veteraanit heittelevät ympärilläsi teknistä slangia? Onko yksinkertainen viestintä todellakin katoavaa kansanperinnettä IT-maailmassa?

Tänään sukellamme teknisen jargonin ja selkeän viestinnän väliseen maailmaan. Aihe on tärkeä, sillä oli kyse sitten tiimin sisäisestä kommunikaatiosta tai asiakaspalvelusta, selkeä kielenkäyttö rakentaa siltoja ja edistää ymmärrystä.

“The way we communicate with others and with ourselves ultimately determines the quality of our lives.”

Tony Robbins

Tip number one: Muista, että “KISS” – Keep It Simple, Stupid – pätee myös IT-alalla. Selkeä kieli ei ole tyhmille, päinvastoin! Kun selität monimutkaista konseptia, kuvittele että selität sitä ystävällesi, joka ei todellakaan ole IT-ammattilainen. Jos hän ymmärtää, sinä olet onnistunut.

Tip number two: Hyödynnä vertauskuvia ja metaforia. Pilvipalvelut eivät ole taivaassa leijuvia tietokoneita, vaan ne ovat ikäänkuin vuokrattavia työkaluja, jotka ovat aina saatavillasi – säästäen aikaa ja tilaa.

Tip number three: Älä pelkää kysyä! Esitä kysymys “Onko tämä selvää?”. Se voi pelastaa monelta ongelmalta. Ja jos vastaukseksi saat vain katseita, jotka huutavat “apua”, tiedät, että on aika palata takaisin piirtopöydälle.

Selkeä viestintä on kuin hyvä koodi: se toimii, se on tehokasta, ja ennen kaikkea, se ei aiheuta päänsärkyä!

Varmista että muut ymmärtävät.

Ja tiedät varmaan – joskus pieni huumori auttaa viestin perillemenossa. Tiedätkö esim. miksi IT-ihmiset eivät ole hyviä bändissä? No, koska he eivät osaa käsitellä feedbackiä! 😀

Yhteenvetona, selkeä viestintä IT-alalla on yksi tehokkaimmista avaimista menestykseen. Se ei ainoastaan tee sinusta arvostetumpaa kollegaa, vaan myös monin tavoin auttaa rakentamaan urasi kivijalkaa vankemmmalle perustalle.

Jos kaipaat jeesiä viestintätaitojen hiomisessa, niin ota yhteyttä. Minä tarjoan maksuttoman 60 minuutin valmennussession, jossa voimme yhdessä selvittää, mitkä ovat ne keinot, joilla juuri sinä voit tehostaa viestintääsi IT-maailmassa.

Muista: koodaa rohkeasti, kommunikoi selkeästi!


Ota yhtettä

Toimi nopeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä päätöksiä.
Seuraavana:

Edellinen: