Kick-starttaa IT-urasi ja rakenna vankka perusta menestykselle


Löydä ehtymätön motivaationlähteesi

Oletko koskaan huomannut olevasi uppoutunut työhösi, kadottaneesi ajantajun ja tuntevasi täyttymystä, joka ylittää jopa palkkakuittisi aikaansaaman tyydytyksen? Se, hyvä ystävä, on tarkoituksen voima. Mutta miten tämän tarkoituksen voi löytää, ja miksi se on niin tärkeää etenkin luovassa tekemisessä?

Tänään sukellamme syvälle yhteen luovan elämämme tärkeimmistä, joskin usein unohdetuista näkökohdista: löytämään syvempi tarkoitus eli niin sanottu “miksi”.

Nykymaailmassa, jossa mitataan jatkuvasti menestymistä tykkäysten, seuraajien ja näyttävien portfolioitten välityksellä, on erittäin helppoa kadottaa näkyvistä se asia, mikä todella saa meidät innostumaan.

Keskitymme niin paljon siihen, mitä teemme ja miten teemme, että tärkein kysymys usein unohtuu: MIKSI teemme sen? Ymmärryksen ja yhteyden luominen syvempään tarkoitukseemme ei ole ylellisyyttä; erityisesti haastavina hetkinä, se on välttämättömyys. Tarkoitus on majakka, joka ohjaa meidät luovan työn aiheuttamien esteiden, kritiikin ja, ah niin tavallisen arkielämän kaaoksen läpi.

“The mystery of human existence lies not in just staying alive, but in finding something to live for.”

Fyodor Dostoevsky

Seuraavassa muutama tehtävä, joiden avulla pystyt lähestymään syvempää tarkoitustasi.

Tehtävä 1: Pohdi ja yhdistä. Ota askel taaksepäin päivittäisestä rutiinista. Pohdi matkaasi. Ajattele projekteja, jotka saivat sinut tuntemaan olosi eniten eläväksi. Mitä teit? Miksi se oli sinulle tärkeää? Kirjoita ajatuksesi, tunteesi ja muistosi ylös. Etsi yhdistäviä kaavoja, sillä nämä pohdinnat ovat johtolankoja, jotka johdattavat sut kohti syvempää tarkoitustasi.

Tehtävä 2: Visualisoi oma perintösi. Kuvittele, että olet siirtynyt monien vuosien päähän tulevaisuuteen ja katsot taaksepäin elämääsi. Mistä asiasta haluat tulla muistetuksi? Minkä vaikutuksen haluat olla tehnyt maailmaan, yhteisöösi tai vaikka vain yhteen henkilöön? Tämä ns. perintö on nimenomaan se ”miksi”, joka on nyt heijastettu tulevaisuuteen. Palaa takaisin tähän hetkeen, ja ymmärrät, että löytämäsi seikat antavat sun työllesi merkityksen tässä ja nyt.

Tehtävä 3: Yhdistä työsi tarkoitukseesi. Kun olet alkanut saada selville oman “miksisi”, on aika nivoa se työtehtäviisi. Kyseeseen saattaa tulla projektien fokuksen muuttamista, yhteistyötahojen tarkastelua, tai esim. muutoksia siihen, miten markkinoit työtäsi. Sinun “Miksisi” on kompassi, ja se ohjaa luovan prosessisi ominaisuuksia.

Elämän tarkoitus?

Tarkoituksen, eli “miksisi” löytäminen ei ole kertaluonteinen tapahtuma; se on matka joka jatkuu. Tarkoituksesi voi kehittyä samalla kun sinäkin, ja se on ihan okei. Tärkeintä on, että pidät löytämäsi tarkoituksen luovan työsi ytimessä. Näin se ruokkii motivaatiotasi, kasvattaa sitkeyttäsi sekä lisää täyttymyksen tunnetta tavoilla, joita pelkkä ulkoinen menestys ei saa aikaan.

Nyt jos nämä sanat resonoi sinulla, mutta et ole ihan varma mistä voisit aloittaa, tai jos tunnet, että tarvitset ohjausta matkan varrella, olen täällä auttamassa. Sinun ei tarvitse kulkea tätä matkaa yksin. Suosittelen sinua hyödyntämään ilmaisen 60 minuutin valmennusistunnon, jossa voimme yhdessä selvittää “miksiäsi” eli tarkoitustasi. Käy varaamassa oma istuntosi verkkosivuiltani, ja valetaan yhdessä bensaa luovan tarkoituksesi liekkeihin.

Jatka luomistasi intohimolla ja tarkoituksella!


Ota yhtettä

Toimi nopeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä päätöksiä.
Seuraavana:

Edellinen: