Kick-starttaa IT-urasi ja rakenna vankka perusta menestykselle


Hiljaisuusko hyvän viestijän salainen ase?

Vaikenemisen voima IT-alalla

Oletko koskaan ajatellut, että tekniikan maailmassa hiljaisuus voisi olla salainen aseesi? En tarkoita vaikenemista, joka vallitsee, kun ihmiset yrittävät muistaa palvelinhuoneen salasanaa. Tarkoitan älykkäitä, tarkoituksenmukaisia taukoja keskustelussa, jotka voivat antaa sanoillesi lisää voimaa kuin enter-näppäimen painaminen oikealla hetkellä.

Kuvittele seuraavaa: IT on kiireinen ympäristö, täynnä piippaavia laitteita ja taukoamatonta puhetta. Tekeminen onnistuu täällä puhumalla. Entä jos hetket, jolloin päätät olla hiljaa, olisivat yhtä tärkeitä kuin ne, jolloin puhut ääneen? Juuri niin, nämä pienet tauot voivat olla teknologiakullan arvoisia.

Miksi uusien tekniikan ammattilaisten pitäisi hyödyntää hiljaisuutta puheissaan?

Tauot saavat ihmiset kuuntelemaan. Ajattele taukoa kuin lihavoitua tekstiä sähköpostissa. Kun keskeytät puhumisen hetkeksi suuren idean jälkeen, se on kuin korostaisit sanojasi. Se on tapasi sanoa: “Tämä on iso asia – mieti sitä.” Aivan kuin olisit juuri jakanut fiksun vinkin, ja nyt annat kaikille hetken aikaa antaa sen painua mieleen.

Hiljaiset hetket auttavat asioita sujumaan. Kun opastat jotakuta hankalan teknisen ongelman kanssa tai selität, miten jokin asia korjataan, pieni tauko voi olla kuin paussin painaminen. Se antaa ihmisille mahdollisuuden ajatella, kysyä kysymyksiä ja pysyä ajan tasalla. Muista, että kaikkien aivot eivät ole supernopeat; jotkut tarvitsevat ylimääräisiä sekunteja ymmärtääkseen.

Hiljaisuus antaa muille mahdollisuuden puhua. Monet parhaista teknologiaideoista syntyvät yhdessä tekemällä. Kun pidät tauon, annat muille tilaa jakaa ajatuksia. Se on kuin sanoisi: “Tässä on tilaisuutesi – kerro meille, mitä ajattelet!”. Tämä hiljainen hetki voi synnyttää uusia, luovia ratkaisuja.

Tonnin seteli ja IT-ala

Miten voit lisätä taukoja keskusteluusi kuulostamatta siltä, että aivosi istuisivat kahvitauolla?

Tässä on muutamia yksinkertaisia ideoita:

  • Kolmen sekunnin sääntö: Kun olet esittänyt keskeisen asian, hengitä syvään ja laske päässäsi kolmeen. Tämä antaa sanoillesi lisäpainoa ja antaa niille suuremman vaikutuksen.
  • Kysy ja odota: Sen sijaan, että puhuisit taukoamatta, kysy kysymys ja odota sitten hiljaa. Näin annat muille mahdollisuuden osallistua, mikä johtaa parempiin keskusteluihin.
  • Kuuntele hyvin: Joskus paras hiljaisuus on se, kun kuuntelet toisten puhetta. Nyökkää ja osoita ymmärtäväsi, mutta älä katkaise puhetta, ja näin osoitat, että kunnioitat hänen ajatuksiaan.

Tiivistäen…

…tekniikan ystäväni, muista seuraavan kerran, kun olet kokouksessa tai juttelet jonkun kanssa, kuinka voimakas pieni hiljaisuus voi olla. Käytä sitä viisaasti ja seuraa, kuinka se muuttaa keskustelusi kääntäen ne yksipuolisista monologeista jännittäviksi, kaksisuuntaisiksi dialogeiksi.

Jos haluat oppia kommunikoimaan IT-alalla entistä paremmin tai tarvitset neuvoja, kuinka luoda hyvä vaikutelma työpaikallasi, minä olen täällä auttamassa. Ota yhteyttä ja sovitaan ilmainen 60 minuutin valmennussessio, jossa voimme yhdessä kehittää sekä hiljaisten että äänekkäiden hetkien muuttamista urasi kannalta merkittäviksi mahdollisuuksiksi.


Ota yhtettä

Toimi nopeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä päätöksiä.
Seuraavana:

Edellinen: