Kick-starttaa IT-urasi ja rakenna vankka perusta menestykselle


“En tiedä” -lausahduksen voima IT-uralla

"En tiedä." lauseen voima

Onko pelko siitä, että joudut sanomaan “en tiedä”, pitänyt sinua vankinaan kokouksissa tai projektin aikana?

Nuorempien IT-ammattilaisten kehittämiseen erikoistuneena valmentajana olen nähnyt, miten älykkäät ja intohimoiset yksilöt pelkäävät, kun he joutuvat kohtaamaan tuntemattoman. Mutta tässäpä salaisuus, jonka IT-alan menestyneimmät henkilöt ovat löytäneet: noissa kahdessa pienessä sanassa – en tiedä – on syvällistä voimaa.

Miksi “en tiedä” on supervoima?

IT-ala on laaja ja alati muuttuva. Teknologia kehittyy huimaa vauhtia, joten on harhaluulo ajatella, että yksi henkilö voi tietää kaiken. Todellinen voima piilee rehellisyydessä ja jatkuvassa oppimisessa. Se, että myönnät, ettei sinulla ole kaikkia vastauksia, ei ole merkki heikkoudesta, vaan avoin ilmoitus sitoutumisestasi kasvuun. Käydäänpä nyt läpi joitakin käytännön vinkkejä, joiden avulla epävarmuutesi voidaan muuttaa ammatilliseksi supervoimaksi.

  1. Viljele uteliaisuuteen perustuvaa lähestymistapaa oppimiseen. Omaksu elinikäisen opiskelijan ajattelutapa. Kun sanot “en tiedä”, sano sen jälkeen “mutta otetaanpa selvää”. Tämä osoittaa halukkuutesi oppia ja viestii kollegoillesi, että olet ennakkoluuloton ja ennakoiva.
  1. Rakenna tukiverkosto. Kukaan ei kiipeä yksin IT-alan tikkaille. Ympäröi itsesi mentoreilla, kollegoilla ja yhteisöllä, joka arvostaa kasvua täydellisyyden sijaan. Kun myönnät, ettet tiedä, se antaa muiden loistaa jakamalla tietonsa, mikä edistää yhteistyöhön perustuvaa ympäristöä. Lisäksi on aina mukavaa, kun on ystävä, joka voi selittää kvanttilaskentaa pizzan äärellä, eikö totta?
  1. Tunnista opettavainen hetki. Jokainen “en tiedä” on opettavainen hetki valepuvussa. Kun kohtaat epävarmuutta, dokumentoi kysymys ja prosessi, jonka avulla saat vastauksen selville. Tämä tapa ei ainoastaan vakiinnuta oppimistasi, vaan luo myös tietopohjan, jonka voit jakaa muiden kanssa. Kuka tietää? Sinusta saattaa tulla alasi asiantuntija, koska uskalsit kerran sanoa, ettet tiedä jotain.
En tiedä

Yhteenvetona voidaan todeta, että “en tiedä” on ensimmäinen askel kohti näköalojen laajentamista ja IT-alan perustan lujittamista. Sen ansiosta matkasi ei ole sarja harha-askeleita vaan jatkuvan oppimisen ja yhteistyön strateginen polku.

Jos ajatus epävarmuuden omaksumisesta aiheuttaa vielä väristyksiä selkäpiitäsi pitkin, älä huoli. Autan sinua käymään nämä keskustelut luottavaisin mielin. Ota yhteyttä ja sovi ilmainen 60 minuutin valmennussessio, jossa voimme käsitellä viestintää suoraan ja ehkä nauraa yhdessä sille, kun luulin, että “Python” oli vain jokin käärmelaji. Usko pois, IT-maailmassa huumorintaju voi olla yhtä tärkeää kuin tekniset taidot!

Muutetaan yhdessä “en tiedä” “voin oppia” -tilanteiksi. Ota minuun yhteyttä, niin laitetaan yhdessä IT-urasi kasvun ja löytämisen tielle.


Ota yhtettä

Toimi nopeasti, sillä tämä voi olla yksi loppuelämäsi tärkeimpiä päätöksiä.
Seuraavana:

Edellinen: